Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Купити місця у виборчих списках можна завжди

5 березня 2018 року о 17:55

 | 
 | 4/5 (1)

Про це у розмові з кореспондентом інформаційної агенції «Пульс» заявив народний депутат України, уродженець Бородянського району Олександр Черненко.
«Новий Виборчий кодекс не зменшить кількість підкупів під час виборів. Допоки люди будуть готові продати свої голоси, корупція під час волевиявлення процвітатиме, - заявив депутат. - Молоді політики підтримують новий Виборчий кодекс України, бо вважають стару систему поганою. Громадські утворення, які існують за межами стін Верховної Ради, кричать про необхідність впровадження відкритих списків. Я раджу всім почитати наш законопроект. Він не є панацеєю, не змінить якість парламенту, як багато-хто вважає», – наголосив політик.
Адже, на його думку, завдяки демократії до влади завжди приходить той, хто має прихильність більшості, незважаючи на те, що можна отримати її через підкуп.
«Купити місця у списках можна завжди, при будь-якій виборчій системі. Це відбуватиметься до тих пір, доки українці продаватимуть свої голоси. Більш серйозно на цю корупційну складову можуть вплинути прописані у законодавстві положення щодо відповідальності, а також деталізація поняття «підкуп». Зараз навіть, якщо людину, яка роздає гроші, хапають за руку, то потрібно провести оперативно-розшукову діяльність та вийти на замовника. Адже частенько політики вмивають руки, мовляв це не мій працівник, вперше його бачу», – зазначає Олександр Черненко.
Тому й народний депутат вважає, що жодна виборча система не вирішує питання корупції, підкупів голосів та місць у списку.


0

 700 | 
 Пульс | 
 2018-03-05 17:55:19 | 
 новини, Київщина, Київська область, Бородянка, Бородянський район, Верховна Рада, вибори, виборчий процес, депутат, Олександр Черненко
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама