Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Освіта в Гостомелі. Станом на серпень 2024 року

10 серпня о 08:18

 | 
 | 4/5 (1)

За вікном жаркий серпень. Починаються приготування до шкільного життя. Батьки думають вже за обновки і бантики а вчителі готують підручники та матеріали. Цікаво яка ж ситуація з освітою в Гостомелі.

Почнемо зі шкіл.

Дітей зустрінуть дві початкові школи.

Початкова школа номер 1, яка знаходиться в мікрорайоні Совхозу. В ній навчаються дітки до 5го класу. А у другу зміну там ще навчаються діти Ліцею номер 2. Є бомбосховище і умови для навчання. Школа має побиті вікна ще з часів окупації. Наводимо фото

Такий вигляд має фасад будівлі школи.

Ще один страшний ракурс початкової школи 1.

Але всередені двору - охайна і гарна будівля. Внутрішні приміщення і класи теж в хорошому стані.

На цьому фото справа вікно школи а зліва приміщення, яке чекає на ремонт.

Даний навчальний заклад чекає на капітальний ремонт. Ще в 2023 році його хотіла військова адміністрація закрити на ремонт.

Такі публікації були у всіх місцевих групах.

Тоді батькам школярів вдалося відстояти школу, її не закрили. Але ремонт школа вже рік чекає і в цьому напрямку нічого не зроблено. Надаємо посилання на відеосюжет від Гостомельської військової адміністрації від  24 липня 2023 року.

https://hostomelva.gov.ua/ua/plugins/mediaGallery/videogallerieslist?page=5

Початкова школа 2,  знаходиться в мікрорайоні Мостище, по вулиці Кулішова.

Являється філією Ліцей 1. Мала після окупації значні пошкодження. Була відновлена благодійними фондами та організаціями. Зробили ремонт, гарні умови для навчання та бомбосховище. В цій початковій школі навчаються ще діти Горенки. Так як в Горенці ще школа не відновлена після окупації.

Ліцей 1 по вулиці Рекунова. Сильно постраждав у період окупації. Силами багатьох організацій, фондів, вчителів, батьків, директора повністю відновлений. Пророблена величезна робота впершу чергу директора школи і вчителів школи. Ними залучені всі можливості і маємо в Гостомелі зразковий заклад загальної середної освіти. На даний заклад рівняються і беруть приклад. В 2024 році ліцей відвідав Президент України Володимир Зеленський. Даний навчальний заклад користується великою популярністю. Багато батьків хочуть навчати своїх дітей саме там. В 2024 році ліцей буде приймати 8 перших класів. Бомбосховище не розраховане на таку велику кількість дітей. Тому діти навчаються за змішаної системою освіти. Деякі ідуть в школу на 8 ранку, інші класи на 12ту. Таким чином в ліцеї одночасно перебуває тільки така кількість дітей, яка може розміститися в бомбосховищі. Це не зовсім зручно, тому що важко підібрати по часу відвідування для дітей гуртків та спортивних секцій. Які зазвичай в другу половину дня, коли діти ще знаходяться на уроках. Ліцей 2 в районі військового містечка. Щоб розуміти ситуацію з ним, достатьньо переглянути наступні світлини.

Без жалю та болю на ліцей неможливо дивитися. Розбиті вікна, фасад, дірки від прямих влучань ракет.

Ліцей сильно пошкоджений під час окупації. І його зовсім не відновлюють. Жодних робіт по відбудові чи відновленню не проводиться стосовно даного навчального закладу. Діти, що навчалися до війни в ліцеї то зараз їздять у другу зміну в школу села Озер, 5 - 11 класи. Розгорнутий матеріал за даним посиланням.

https://nus.org.ua/articles/na-nashyh-zoshytah-napysano-gostomelskyj-litsej-2-ale-zh-jogo-nemaye-yak-zhyve-zaklad-osvity-yakyj-postrazhdav-u-pershi-dni-rosijskogo-vtorgnennya/

Дошкільна освіта в Гостомелі.

До початку війни в Гостомелі працювало два дошкільних навчальних заклади. Жоден з них не відновлений на сьогоднішній день.

Дошкільний навчальний заклад «Первоцвіт» знаходився в одній будівлі із Ліцеєм 2. Із вище наведених фото бачимо, що заклад сильно пошкоджений і жодниї робіт по відновленню не проводиться.

Дошкільний навчальний заклад «Веселка» вулиця Рекунова,  район склозаводу. Два роки влада Гостомеля будує і перебудовує. Заключений договір на капітальний ремонт з уточненням «коригування» 10. 11. 2023. Батьки ініціювали зустріч 7 серпня, на якій дізналися, що проект знову на коригуванні. Тобто йде коригування за коригуванням і садочок знову перероблюють. У 2023 році стояли вікна, на сьогоднішній день вікна витягнули і ставлять інші. Був зроблений дах. Зараз знову його розбирають і замінюють. Зі сторони Гостомельської військової адміністрації в особі Смаля Сергія були озвучені терміни, що діти підуть 1 вересня до садочка. 

gostomel-vidnovlennya-sadochkiv-ta-inshi-pitannya-obgovorili-na-vidkritiy-zustrichi-z-posadovcyami-video-article

Але ж він зовсім не готовий. І стурбовані батьки бездіяльністю влади піднімають питання і проводять зустрічі.

Ще потрібно зазначити що  на сторінці  Ольги Прилипко - заступника начальника військової адміністрації, є публікація. Згідно з нею то вона перевіряє хід робіт на садочку. Відео від 10 липня. Мешканці зверталися в соціальних мережах за її коментарем, але вона ігнорує дане питання. Як у себе на сторінці так і на сторінках місцевих груп. Відеосюжет виявився пустим піаром.

Також із дошкільних навчальних закладів в Гостомелі є дві недобудови.

Дошкільний навчальний заклад по вулиці Остромирська, та на вулиці Свято- Покровська. Від 2022 року дані обєкти не бачили жодних робіт. Заростають бурянами та руйнуються з часом. Місцева влада не має жодного бажання добудовувати дані обєкти.

Цей жах вони мають роздрукувати і поставити на своєму робочому столі, для пришвидшення робіт.

Недобудований садочок на Остромирській.

Недобудований садочок на вулиці Свято - Покровська.

В Гостомелі працюють приватні садочки. Вони різні та їх вже багато. Не всі батьки можуть дозволити собі відвідування таких садочків, бо вартість в середньому за місяць 10 000 гривень.

Ще в Гостомелі починає працювати «приватна школа садок UMKA». Знаходиться  ЖК «На Прорізній», 11. Це буде сучасний навчальний заклад із найновішим оснащеннями та високого рівня педагогами. Але і ціна за таке навчання  відповідно буде високою.

Оцінка освіти в Гостомелі незадовільна. розуміючи, що ми провели аналіз міста - героя в якому проживанють близько 20 000 мешканців. На перше вересня 2024 року жоден дошкільний навчальний заклад  не зустріне дітей. А шкіл дуже бракує. Місцева влада не зацікавлена даним питанням. Гостомельчанам потрібно розраховувати на владу вищого рівня і як завжди на самих себе.



0

 260 | 
 Пульс | 
 2024-08-10 08:18:40 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама