Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Міністр екології України Володимир Семерак сподівається на будівництво Чорнобильського «сонячного парку»

15 березня 2018 року о 16:08

 | 
 | 4/5 (1)
Міністр упевнений, що створення парку з виробництва відновлювальної електроенергії пришвидшить реінтеграцію Чорнобильської зони. Про це він повідомив на прес-конференції, на якій побував кореспондент інформаційного агентства «Пульс».
"Два роки тому ми розпочали процес реінтеграції зони відчуження. Це стало початком унікальної спецоперації з перетворення закритої донедавна території на найбільш інноваційний технологічно-науковий майданчик у світі", — заявив міністр екології та природних ресурсів України під час круглого столу щодо впровадження конкурентних інструментів закупівлі «зеленої» енергії в Україні.
В уряді переконані, що Чорнобильська зона має значний інвестиційний потенціал. Про що свідчить висока зацікавленість інвесторів у будівництві там об’єктів відновлювальної енергетики.
За словами міністра екології, на сьогодні надійшло понад 60 заявок на відведення земельної ділянки під інвестиційні проекти в зоні навколо Чорнобиля.
Остап Семерак також повідомив, що 19 березня 2018 року Мінприроди спільно презентуватиме результати фінансових розрахунків для будівництва сонячного парку у зоні відчуження, які були зроблені компанією Tractebel Engineering — світовим лідером у галузі відновлювальної енергетики, за кошти французького уряду.

0

 1125 | 
 Пульс | 
 2018-03-15 16:08:19 | 
 новини, Київщина, Київська область, електроенергія, енергетика, Міністр екології України, Україна, Чорнобильський «сонячний парк»
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама