Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Бородянцям розповіли, як правильно взяти кредит на утеплення будинку

20 березня 2018 року о 16:12

 | 
 | 4/5 (1)
Кабінет Міністрів України спрямував 400 мільйонів гривень на урядову Програму з енергоефективності, яку в народі називають «теплі кредити». Втричі, у порівнянні з минулим роком, збільшено фінансову підтримку для ОСББ/ЖБК.
Починаючи з квітня місяця Програма запрацює в державних банках – Ощадбанку, Укргазбанку, Приватбанку та Укрексімбанку. Українці зможуть отримати безповоротну допомогу від Уряду на проведення енергоефективних заходів у своїх домівках – утеплити будинок, замінити старий газовий котел на ефективніший негазовий, встановити лічильник на воду чи опалення за кошти держави.
Безповоротно Уряд надає до 14 тисяч гривень на сім’ю, в залежності від суми, яку родина бере у банку на енергоефективні заходи. Урядовою допомогою – 400 млн грн – зможуть скористатися понад 180 тисяч українських родин.
На сьогодні залишається механізм стимулювання населення, яке проживає в індивідуальних будинках. Уряд виключив стимулювання населення, яке проживає в квартирах багатоквартирних будинків в яких не створено ОСББ, зокрема, збільшено до 190 млн грн. фінансування механізму стимулювання ОСББ/ЖБК (такий обсяг коштів в 2,7 разів перевищує показник 2017 року коли було виділено 73 млн грн). Уряд очікує, що загалом очікуваний обсяг інвестицій у енергоефективність складе близько 1 млрд грн, що в результаті забезпечить додаткову економію енергоресурсів в масштабах держави (газу, електроенергії, теплової енергії) у обсязі 81,6 млн куб. м щороку в еквіваленті природного газу. Енергомодернізація житла – єдиний правильний шлях менше платити за комунальні послуги. На комунальних платежах можна економити від 40% до 70%.
Уповноважена Бородянського відділення «Ощадбанку» Мирослава Юдицька розповіла кореспонденту інформаційної агенції «Пульс» як взяти участь у програмі?
-Для участі у програмі та отримання відшкодування необхідно здійснити наступні кроки:
Особа або ОСББ приймає рішення про впровадження енергоефективних заходів, звертається до уповноваженого банку та надає необхідний пакет документів для отримання кредиту на придбання енергоефективного обладнання чи матеріалів (перелік документів визначається банком).
Отримує кредитні кошти.
Надає банку рахунки фактури, акти виконаних робіт, тощо. Таким чином, позичальник має підтвердити цільове використання кредитних коштів.
Якщо позичальник – субсидіант, то обов’язковим є подання копій документів (повідомлень або довідок тощо), що підтверджують призначення фізичній особі субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.
Банк щомісячно формує та подає до Держенергоефективності реєстри позичальників, які мають право на отримання відшкодування.
Протягом 5 днів Держенергоефективності перераховує відповідні кошти на банківські рахунки для їх подальшого перерахування позичальникам.
Загалом процес відшкодування займає до 2 місяців.

0

 681 | 
 Пульс | 
 2018-03-20 16:12:18 | 
 новини, Київщина, Київська область, Бородянка, громада, кредит, Ощадбанк, утеплення будинків
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама