Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Нова автомобільна аптечка: що в ній має бути

24 січня 2018 року о 18:36

 | 
 | 4/5 (1)
Нові автомобільні аптечки потрібно укомплектувати сучасними засобами, адже їх склад не змінювався ще з часів СРСР. Про це під час заявив інструктор Центру спеціалізованої підготовки Олег Картавий.
"Нинішня автомобільна аптечка затверджена урядом ще в 1998 року. А її склад не змінювався ще з часів СРСР. Тому ми вітаємо ініціативу МОЗ щодо зміни автомобільної аптечки", - сказав він.
Нова аптечка, за його словами, повинна бути укомплектована двома парами медичних рукавичок, необхідні для надання першої медичної допомоги. Адже потрапляння інфекцій на шкіру, тим більше при травмуванні, дуже небезпечно.
Також, на думку інструктора, обов'язково в аптечці повинен бути арсенал кровоспинних засобів.
«Зараз в арсеналі аптечки є тільки гумовий джгут. Тепер МОЗ рекомендує замінити його на більш міцний з полімерів. Його не потрібно буде міняти щороку. На ньому є фіксатори, які дозволять водієві в разі травми, самостійно зафіксувати його на собі і зупинити кровотечу. Це дуже важливо", - підкреслив О. Картавий.
Крім того, вважає він,  у нову аптечку варто обов'язково покласти налобний ліхтарик, ножиці з тупими кінцями, щоб уникнути додаткових травм.
"Але найголовніше - чим надавати допомогу. Марлеві бинти будуть замінені на еластичні. Також потрібні стерильні марлеві серветки різних розмірів, кровоспинні бинти зі спеціальним ліками. Такий бинт може врятувати при наскрізних пораненнях, коли частини авто при ДТП пробивають тіло. Все це має бути в новій аптечці", - зазначив інструктор Центру спеціалізованої підготовки.
За словами О. Картавого, у новій аптечці також буде світловідбиваючий жилет та маска зі спеціальним клапаном для штучної вентиляційних легенів.
"Заключним етапом надання першої медичної допомоги після зупинки кровотечі повинно стати безпечне транспортування і забезпечення тепла. Для цього потрібна м'яка шина з твердим сердечником. У разі пошкодження руки або ноги можливо накладення шини. І тут не потрібно шукати палички, дощечки або підручні засоби. Тут потрібна шина. І вона виробляється в Україні. І останнє - потрібно зберегти тепло людини, адже при травмі вона втрачає не тільки кров, а й тепло. Тому в аптечці має бути теплопокривало", - підкреслив він.
О. Картавий додав, що вартість нової автомобільної аптечки буде не менше 600 гривень.

0

 762 | 
 Пульс | 
 2018-01-24 18:36:54 | 
 новини, Київщина, Київська область, автомобілісти, автомобіль, аптечка, Картавий, новий стандарт, Україна
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама