Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Люди з психічними розладами краще працюють з керівниками-тиранами — вчені

25 січня 2018 року о 18:55

 | 
 | 4/5 (1)
Міжнародна група дослідників за допомогою співробітників різних компаній встановила індивідуальні особливості "офісних психопатів". Люди, працездатність та ефективність яких підвищується під гнітом "злого" боса, можуть мати психічні розлади.
До експерименту залучили понад 400 працівників різноманітних фірм. Дослідження проводилися у декілька етапів. Останнє складалося з анкетування та усних бесід. Спочатку люди мали пройти тести на визначення рівня гніву, індивідуальних рис характеру, схильності до психопатії. А також втрати або підвищення працездатності у різноманітних, зокрема стресових ситуаціях. Анкетування проводилися з різницею в один місяць. Після цього дослідники зосередилися на усних опитуваннях.
Під час бесід деякі офісні співробітники зазначали, що їм працюється краще та легше, коли керівник проявляє схильність до тиранії, зокрема грубіянить, галасує, демонструє зневагу та вдається до маніпуляцій.
"Моральне насилля може бути властивим для організації загалом, як у банківській компанії "Wells Fargo". Колишні працівники фірми розповідали, що менеджери залякували та гнітили їх, щоб досягти високого рівня продажів", — повідомила співавтор дослідження Шарлайс Херст, доцент кафедри менеджменту в бізнес-коледжі Університету Нотр-Дам.

Фахівці зазначають, що існує декілька рівнів психопатії. Коли працівник насолоджується нездоровими умовами робочого простору та проявляє успішність — це вказує на первинну психопатію.
"Існують первинні та вторинні аспекти психопатії. В обох випадках мова йде про антигромадську поведінку, однак при первинній психопатії люди холоднокровні, не здатні до співчуття і безстрашні", — пояснює Херст.

Науковці вважають, що співробітники-психопати мають деякі переваги. Адже стресові ситуації — невід'ємна складова офісної праці. А такі люди здатні не тільки працювати у подібних умовах, а й демонструвати високу ефективність.
Але, за словами Херст, компанія ризикує отримати "колектив висококваліфікованих психопатів".

0

 556 | 
 Пульс | 
 2018-01-25 18:55:17 | 
 новини, Київщина, Київська область, бос, керівник, колектив, начальник, працівники, психопати
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама