Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

ЛІКАРІВ ВИСТАЧИТЬ НА ВСІХ

14 березня 2018 року о 15:40

 | 
 | 4/5 (1)
Інколи видається, що хтось навмисне розповсюджує всілякі страшилки, аби тримати людей у постійній нервовій напрузі. І лякають нас не по-дитячому. То нашестям кору, за яким тягнеться смертельна статистика, зумовлена ускладненням від хвороби. То захмарними цінами на хірургічні операції, що будуть по кишені лише товстосумам. А ще поповзли чутки про те, що хто не встигне укласти угоду з сімейним лікарем до 1 квітня, може позбутися безоплатної первинної медичної допомоги. Чи це справді так? Редакція інформаційної агенції «Пульс» попросила прокоментувати ці чутки головного лікаря Бородянської ЦРЛ Ігоря Чебисова.
– На таку дезінформацію хочеться відповісти відомою фразою Марка Твена:«Чутки про мою смерть дещо перебільшені», – каже медик. – Адже насправді не до, а після 1 квітня українці, в тому числі й мешканці Бородянського району, зможуть записатися чи приписатися (як хочете це називайте) до сімейного лікаря або дільничного педіатра. Тобто всі ми матимемо можливість незалежно від місця прописки і проживання укласти угоду з будь-яким лікарем, який надає первинну медичну допомогу. А вже з 1 липня розпочнеться фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».
– А що буде з тими, хто не встигне вибрати собі сімейного лікаря до 1 липня?
– Ніякої біди не станеться, якщо люди з тієї чи іншої причини не укладуть угоду із сімейним лікарем і до кінця року. Кожен у разі необхідності отримає необхідну медичну допомогу безплатно. До речі, угода з сімейним лікарем підписується безстроково і діє доти, поки ви не вирішите змінити лікаря.
Отож, з одного боку, не варто поспіхом укладати угоду з першим-ліпшим, про кого ви чули. А з іншого, не слід відкладати пошук сімейного лікаря у довгий ящик. Адже попередньо планується, що один сімейний лікар може підписати декларацію з 1800 пацієнтами, один лікар-терапевт – з 2000 пацієнтами, один лікар-педіатр – з 900 пацієнтами. Відтак, чим раніше ви почнете шукати свого лікаря, тим більший у вас буде вибір.
Микола Барський


0

 891 | 
 Пульс | 
 2018-03-14 15:40:06 | 
 новини, Київщина, Київська область, Бородянська ЦРЛ, лікарі, сімейний лікар
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама